Taller de constel·lacions familiars i personals

Imatge
Dates: 
23/11/2014
Dates: 
24/11/2014
Horari: 
de 10:00h a 13:30hores I de 15:30 a 18:30hores
Professor: 
TERESA RODRIGUEZ DOMINGUEZ
Constel·lacions familiars és una tècnica pseudocientífica utilitzada en teràpia sistèmica familiar, creada i desenvolupada per Bert Hellinger. És utilitzada per alguns psicòlegs, psiquiatres, i psicoterapeutes, si bé no té cap base empírica ni estudi científic respecte a la seva efectivitat terapèutica. El seu objectiu seria curar les ferides psicològiques existents en les famílies entenent-les com un sistema en què tots els seus membres estarien relacionats.

Bert Hellinger va estudiar les formes inconscients en què cada individu estaria unit a la seva família, i com determinats comportaments i tendències psicològiques es repetirien generació rere generació. Va crear un mètode o procediment per a restablir l'orde natural del sistema familiar, curant així les "ferides" del mateix.

Segons la seva visió, la nostra història familiar afectaria profundament la nostra personalitat, el nostre comportament i les nostres relacions. Modelaria els nostres valors, actituds i creences sobre nosaltres mateixos, els altres i la nostra vida.

Font: Wikipèdia