QUI SOM

Imatge

Som una associació sense ánim de lucre, formada l'any 1988 amb molt d'esforç i molta il.lusió.

A principis de l'any 1987 una cinquantena d'esteticistes de Tarragona, vàrem anar de viatge per tal de visitar un laboratori de cosmètics.

D'aquella trobada casual i professional, va néixer la idea de formar una associació, que va ser constituïda el dia 27 d'octubre d'aquell mateix any. En aquell moment l'associació estava adherida a la Federació Nacional amb seu a Madrid on hi pertanyen vint-i-dues associacions.

Poc a poc vam anar reunint tot un col·lectiu de professionals i al no disposar de seu social realitzavem cursos i altres activitats relacionades amb la nostra professió en diferents llocs fins que "CAIXA TARRAGONA" ens va cedir la sala de reunions dos cops al mes durant dos anys.

Érem la segona potència en nombre d'associades d'Espanya, per aquest motiu es va plantejar la segregació de la Federació Nacional, cosa que també van fer les associacions de Barcelona, Balears i Castelló pels mateixos objectius que nosaltres, això va fer que tinguéssim més força per lluitar conjuntament davant dels interessos de la nostra professió.

Tot seguit va ser possible llogar el nostre primer local; una sala de 40m2 al C/ Prat de la Riba, 21, als tres anys degut a l'increment de les associades que érem 240 vam traslladar-nos a un local del C/ Francesc Bastos16, on continuem en l'actualitat.

La primera junta directiva la van formar durant 8 anys: Tere Rubio, com a Presidenta, Maria Villa, Rosa Mª Casas, Fina Fernández, i Mª José Abat. A la segona junta, que va tenir una durada de 12 anys va continuar la Presidenta Tere Rubio amb Marina Magadán, Montse Ferrando, Conxita Grau, Joaqui Delgado i Victòria Figuerola.

L'actual junta formada el passat 14 d'abril del 2018 ha continuat amb Tere Rubio, com a Presidenta, conjuntament amb la Marisol Castellot, la Inés Dueñas, la Beti Martí i la Mónica Ortíz.

Portem més de 30 anys treballant amb força per la nostra professió, gràcies a reunions i contactes amb diferents estaments hem pogut aconseguir importants beneficis per a l'esteticista en general: cursos de formació i reciclatge gratuïts, informació sempre actualitzada sobre normatives i convenis laborals, borsa de treball, així com l'organització de jornades per a mantenir el contacte directe amb totes les associades i l'esperada festa patronal on a part de presentar ponències i treballs d'interès per a a la nostra professió, també hem aconseguit  que aquest dia sigui especial en tal com a diversió i intercanvi d'impressions entre totes nosaltres.

Teresa Rubio
PRESIDENTA ASSOCIACIÓ